Koppeling met sms gateway

Orion Software levert al 15 jaar software aan verschillende organisaties binnen de zorgsector. De organisatie levert registratiesystemen, waaronder Orion Dossier, een webbased applicatie voor het verwerken van cliëntgegevens.

Koppeling met sms gateway

Orion Software werkt samen met verschillende GGD instellingen. De GGD’s hebben, net als veel andere organisaties binnen de zorgsector, te kampen met een ‘no-show probleem’. SMS-services levert een oplossing voor dit probleem in de vorm van afspraak reminders via sms. Hiervoor wordt de sms gateway gekoppeld aan de applicatie van de GGD instelling van waaruit, mits een 06-nummer bekend, reminders via sms worden verzonden. In een recent gepubliceerd artikel op digitalezorggids.nl wordt vermeld dat het aantal no-shows binnen het Spaarne Ziekenhuis hierdoor met 95% is gedaald (naar 0,2%).

Extra beveiligde inlogprocedure met OTP’s via sms

Medische gegevens zijn erg privacygevoelig en moeten natuurlijk zo goed mogelijk beschermd worden. Om deze veiligheid te garanderen maakt Orion Software gebruik van een One Time Password (OTP) login via sms. Wanneer gebruikers inloggen in de systemen van Orion, hebben zij naast een gebruikersnaam en wachtwoord, ook een speciale code nodig, welke via sms wordt aangeboden. Iedere code is uniek en wordt naar het 06-nummer van de gebruiker verzonden.

Meer informatie?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van SMS voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Wij helpen u graag verder.