Afspraak herinneringen

Afspraak herinneringen via SMS versturen

Het versturen van afspraak herinneringen via SMS helpt niet alleen om het aantal no shows te verlagen in de zorg te verlagen. Zo kunnen patiënten ook op de hoogte worden gehouden over bepaalde do’s en dont’s rondom de afspraak. Het komt namelijk nog vaak voor dat patiënten zich bijvoorbeeld niet nuchter melden voor een onderzoek of operatie, waardoor de afspraak verzet moet worden. De gevolgen hiervan zijn gelijk aan die van het no show probleem: hoge kosten en een langere wachtlijst.

Meer informatie over afspraak herinneringen
SMS afspraakherinnering NL

TFA

Two Factor Authentication via SMS

Werkt u veel met het ECP-, EPD- of ZIS-systeem? Dan weet u hoe belangrijk het is dat de data die in deze systemen staat gevoelige informatie bevat. Om de privacy van patiënten zo goed mogelijk te beveiligen kunt u uw applicatie of login sessie extra beveiligen via een extra password die wordt ontvangen via SMS. Dit wordt ook wel Two Factor Authentication of One Time Password via SMS genoemd. Na het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord wordt er via SMS een unieke verificatiecode naar de mobiele telefoon van de gebruiker verstuurd.

Meer informatie over Two Factor Authentication ›
two-factor-authentication-sms

Bulk

Interne communicatie via (bulk) SMS

Via SMS kunt u snel grote groepen medewerkers bereiken. Korte updates en belangrijk nieuws worden zo snel verspreidt waardoor alle betrokkenen op de hoogte zijn. Interne communicatie is belangrijk en wordt nog wel eens vergeten. Goede interne communicatie zorgt voor commitment en voorkomst onnodige zorgen en dubbel werk.

Meer informatie over Groeps SMS ›
sms-bulk-engage-bericht

Storingsmeldingen via SMS

Het ziekenhuis is anno 2015 steeds meer afhankelijk van een stabiele IT-infrastructuur om operationeel te blijven. Een server die dreigt om te vallen of een computersysteem wat crasht, kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid van medewerkers en patiënten. Daarom is het van belang dat de crisismanager zo snel mogelijk op de hoogte wordt gebracht bij calamiteiten. Via een automatisch gegenereerd SMS bericht krijgen de juiste personen een melding om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Meer informatie over SMS API

Conclusie

SMS is stabiel en kan binnen de zorg voor meer dan alleen afspraak herinneringen worden ingezet.

Meer informatie?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van SMS voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Wij helpen u graag verder.