Menu Bar Menu Bar Menu Bar

Toepassingen van SMS in de zorg

Toepassingen van SMS-berichten binnen de zorgsector gaan verder dan alleen het terugdringen van no-shows. Het kanaal is multi-inzetbaar en is erg stabiel waardoor het voor bijna iedere klantcase gebruikt kan worden. In dit artikel worden de 4 belangrijkste mogelijkheden van SMS uiteen gezet. Van het beveiligen van loginsessies tot crisismanagement.

Afspraak herinneringen via SMS versturen

Het versturen van afspraak herinneringen via SMS helpt niet alleen om het aantal no shows te verlagen in de zorg te verlagen. Zo kunnen patiënten ook op de hoogte worden gehouden over bepaalde do’s en dont’s rondom de afspraak. Het komt namelijk nog vaak voor dat patiënten zich bijvoorbeeld niet nuchter melden voor een onderzoek of operatie, waardoor de afspraak verzet moet worden. De gevolgen hiervan zijn gelijk aan die van het no show probleem: hoge kosten en een langere wachtlijst.

Meer informatie over sms-reminders ›

01-message-no-show

left curve
right curve

Two Factor Authentication via SMS

Werkt u veel met het ECP-, EPD- of ZIS-systeem? Dan weet u hoe belangrijk het is dat de data die in deze systemen staat gevoelige informatie bevat. Om de privacy van patiënten zo goed mogelijk te beveiligen kunt u uw applicatie of login sessie extra beveiligen via een extra password die wordt ontvangen via SMS. Dit wordt ook wel Two Factor Authentication of One Time Password via SMS genoemd. Na het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord wordt er via SMS een unieke verificatiecode naar de mobiele telefoon van de gebruiker verstuurd.

Meer informatie over Two Factor Authentication ›

03-message-otp

left curve
right curve

Interne communicatie via (bulk) SMS

Via SMS kunt u snel grote groepen medewerkers bereiken. Korte updates en belangrijk nieuws worden zo snel verspreidt waardoor alle betrokkenen op de hoogte zijn. Interne communicatie is belangrijk en wordt nog wel eens vergeten. Goede interne communicatie zorgt voor commitment en voorkomst onnodige zorgen en dubbel werk.

Meer informatie over Groeps SMS ›

04-message-bulk-sms

left curve
right curve

Storingsmeldingen via SMS

Het ziekenhuis is anno 2015 steeds meer afhankelijk van een stabiele IT-infrastructuur om operationeel te blijven. Een server die dreigt om te vallen of een computersysteem wat crasht, kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid van medewerkers en patiënten. Daarom is het van belang dat de crisismanager zo snel mogelijk op de hoogte wordt gebracht bij calamiteiten. Via een automatisch gegenereerd SMS bericht krijgen de juiste personen een melding om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Meer informatie voer SMS api ›

message-inbound-outbound-sms

left curve
right curve

Conclusie

SMS is stabiel en kan binnen de zorg voor meer dan alleen afspraak herinneringen worden ingezet. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over de toepassing van SMS of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van SMS voor uw zorginstelling? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Noterik
Netaffairs
Ziekenhuis_rivierenland
Spaarne_gasthuis
JCDecaux
Hiswa
Heuvelman
Formdesk
CormelIT
CGM | CompuGroup Medical
AlleskITs
Adwise
Navigatenorth
Deen
Gemeente Zaanstad
Groenehart
GWK
Hostnet
Formido
Unica Schutte
Vestia
Xinno
Ymere
Zwitserleven
DSM
Kamer van Koophandel
Radboud
SNS securities
ST antonius