Menu Bar Menu Bar Menu Bar

No-shows in ziekenhuizen verlagen met afspraak herinnering via sms

De zorg heeft te maken met een grote kostenpost van no-shows. Minister Edith Schippers heeft in 2014 haar pijlen gericht op het terugdringen van no-shows bij zorginstellingen in Nederland. Eén van de oplossingen die zij aandraagt voor het verlagen van no-shows is het versturen van sms berichten met een afspraak reminder.

Gratis demo account aanvragen Vrijblijvend een offerte aanvragen

SMS no-show bewezen resultaat

SMS-services heeft in eerdere cases bewezen het aantal no-shows mede door het versturen van sms reminders met 95% te kunnen verlagen. Het Spaarne Ziekenhuis heeft na een succesvolle pilot besloten de no-show oplossing via sms definitief in te zetten.

Bekijk de no-show case van het Spaarne ziekenhuis

Actieplan tegen no-shows in de zorg

Minister Edith Schippers (VVD, VWS) publiceerde in een Kamerbrief van 25 oktober 2013 een voorlopige, maar wel concrete actielijst voor de gezondheidszorg. Daarin zet ze uiteen wat instellingen kunnen doen om het aantal no-shows terug te brengen.

No-shows gelden in de zorg doorgaans als onnodig en vrij eenvoudig aan te pakken. Recent rolde het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp een pilot uit om met sms-herinneringen het aantal no-shows (18.000 per jaar) aan te pakken.

iphone-spaarne-ziekenhuis

left curve
right curve

SMS no-show in gebruik

Er zijn meerdere toepassingen voor het versturen van sms reminders aan patiënten en cliënten, waaronder het koppelen van uw zorgsoftware (zoals een EPD, ECD of ZIS) aan een sms gateway via een API, een zelfstandige sms-applicatie of een Email2sms oplossing. Daarnaast is het ook mogelijk andere maatwerk koppelingen te ontwikkelen.

Sms reminders zijn ook uitermate geschikt voor fysiotherapeuten, psychiaters, tandartsen en ondernemers.

Interesse? Vraag vrijblijvend een demo aan

We bieden u een professionele oplossing die naadloos aansluit op uw bestaande bedrijfsprocessen en systemen. Vraag een demo aan en ervaar zelf het resultaat in de verlaging van het aantal no-shows binnen uw organisatie.

Noterik
Netaffairs
Ziekenhuis_rivierenland
Spaarne_gasthuis
JCDecaux
Hiswa
Heuvelman
Formdesk
CormelIT
CGM | CompuGroup Medical
AlleskITs
Adwise
Navigatenorth
Deen
Gemeente Zaanstad
Groenehart
GWK
Hostnet
Formido
Unica Schutte
Vestia
Xinno
Ymere
Zwitserleven
DSM
Kamer van Koophandel
Radboud
SNS securities
ST antonius