Menu Bar Menu Bar Menu Bar

SMS berichten naar de Poolcirkel

Op 22 januari 2016 is voor de 4e keer Nokian Navigate North van start gegaan. Een uniek autosport evenement waarbij avontuurlijke teams op zoek gaan naar het Noorderlicht. In 7 dagen leggen ze 7.000 km af en elke dag navigeren ze naar een vooraf onbekende locatie. De coördinaten van de volgende locatie ontvangen de deelnemers via SMS.

 

sms-case-navigate-north

 

Navigate North: 2014 – 2016

Het SMS verkeer is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. De toename toont het succes van het evenement aan en SMS-services is blij dat het hierbij een bijdrage kan leveren:

2014: 1244 berichten verzonden, geen inkomend SMS verkeer;
2015: 2264 berichten verzonden, 106 berichten ontvangen;
2016: 5396 berichten verzonden, 397 berichten ontvangen.

Dankzij SMS-services is Navigate North zelfs in staat om berichten naar het afgelegen gebied rondom de poolcirkel te sturen. Naast het verzenden van berichten, kan de organisatie ook SMS’jes van de deelnemers ontvangen.

SMS’en naar de poolcirkel een ‘koud kunstje’

“Het volledig geautomatiseerd kunnen versturen van SMS berichten naar onze deelnemende teams is voor ons van essentieel belang. Na de uitstekende ervaringen van voorgaande jaren, hebben we ook in 2016 gebruik gemaakt van de SMS diensten van informaxion! Niet alleen scheelt het onze Back Office veel tijd t.o.v. handmatig invoeren en versturen van de berichten, er is ook een perfecte controle op de aankomst van de berichten. Verder is het feit dat we berichten vooraf klaar kunnen zetten voor latere zendingen een groot voordeel van het gebruik van dit systeem. Mede dankzij de geweldige dienstverlening van Informaxion is Nokian Navigate North 2016 een groot succes geworden waarbij we circa 5.400 berichten verzonden naar 39 deelnemende teams! Wat ons betreft gaan we ook in 2017 weer gebruik maken van deze dient.”Ko Prins, organisator Nokian Navigate North

Meer informatie?

Ben je op zoek naar een soortgelijke SMS oplossing als we aan Nokian Navigate North hebben geleverd? Neem vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers. We adviseren je graag.